mandag 25. februar 2008

Oppsummering av RØLP møte 22. februar

Her er en liten oppsummering av Vinklubben RØLPs første møte sist fredag. Det ble avholdt hos Olav/Allis mens Gard/Nikki sto for maten. Deltakere var Olav/Allis, Jon Vidar/Ragnhild, Nikki/Gard og Stig droppet innom etterhvert.


Vi var gjennom 4 typer hvitvin (se http://vinklubben-rolp.blogspot.com/2008/02/vin-i-forbindelse-med-frste-del-av.html ) og selv og vi smattet og smakte og kjente at det helt klart var forskjell på de forskjellige vinene...så var det vanskelig å sette ord på dette så vi har nok en lang vei å gå :-)


Etter smakingen gikk vi over til maten. Til snacks var det mossarellakuler i hjemmelaget pesto, grissini, økologisk parmesan ost, oliven, cherry tomater etc. Forretten var mossarella og lang stekte tomater mens hovedretten var kylling cacciatore. Til maten hadde vi to forskjellige viner fra Chianti...den første var Borgo Scopeto (se http://www.borgoscopeto.com/borgoscopeto/en/index.php ) og deretter gikk vi over på Fonterutoli (se http://www.fonterutoli.it/ ). Begge ligger 7-8 mil sør for Firenze og ble besøkt da vi var på tur der ifjor (se reisebrev på http://gardkarlsen.com/tuscany_italy_travelogue.htm )


Etter maten ble det servert tiramisu med marsalavin til....og vi rundet det hele av med limoncello. Jeg vil takke for fremmøte og si at det var en veldig hyggelig kveld med god vin, god mat (hmmm....jeg er ikke særlig beskjeden) og ikke minst utrolig godt selskap. Vi ser frem til møte nummer 2 som blir avholdt 11 eller 12 april.

Mvh
Gard


2 kommentarer:

Jon Vidar sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Jon Vidar sa...

Jeg sier meg enig med Gard i at dette var en super start på et kjempebra initiativ! Ragnhild og jeg hadde det kjempekjekt og vi kan nesten ikke vente til neste gang vi skal sett .. eh.. nesen til vinglasset.

En kjempevellykket kveld!
(Bortsett fra entreen til undertegnede da han sparket til fakkelen så stearinen sprutet utover hele inngangspartiet og velkomstkomiteen som stod i døra og tok i mot oss.)

Hilsen Jon Vidar